Shop 'n Style

Shop 'n Style

hele stad

Initiatiefnemer van Fair Fashion Bloggers & Festival Tour
Begonnen in 2015

Over het initiatief

De Fair Fashion Bloggers Tour in Utrecht: 19 bloggers beleefden op persoonlijke uitnodiging van Shop ’n Style een inspirerende dag vol Fair Fashion. Er werd een tour langs vier verschillende winkels in de stad gemaakt, de bloggers namen deel aan twee workshops en er was ruimte voor inspiratie en uitwisseling van ervaringen tijdens het plenaire programma. De tour langs Fair Fashion winkels in Utrecht was voor sommige bloggers een eerste kennismaking met eerlijke kleding. Voor de ‘groene’ bloggers was het een dag vol inspiratie en interessante tips en informatie om te delen met hun achterban. In de blogs die ze achteraf schreven, is te lezen dat ze vol inspiratie naar huis zijn gegaan en aan het denken zijn gezet over kleding en eerlijke handel. De Fair Fashion Bloggers Tour was een hele gezellige en inspirerende dag waarin we op een laagdrempelige en aansprekende manier jonge, invloedrijke meiden in contact hebben gebracht met eerlijke kleding en ze alternatieven hebben laten zien om in je eigen leven op een leuke en passende manier met de Sustainable Development Goals aan de slag te gaan.

Tijdens de Shop 'n Style festivaltour bezoeken zij verschillende festivals en studentenintroductieweken om in contact te komen met jongeren. Door middel van onze speciaal gebouwde “fair-fashion festivalstand” willen wij met jongeren in gesprek te gaan over de kledingindustrie en hen tips geven om duurzamer met kleding om te gaan. Om meer jongeren te bereiken met onze boodschap, willen wij tijdens de Shop 'n Style Festivaltour 2017 UIT (Utrechtse Introductie Tijd) van 15 tot en met 18 augustus 2017 bezoeken.

De projecten "Fair Fashion Bloggers" en "Festival Tour" ontvingen in 2015 en 2017 bijdragen vanuit de Utrecht4GlobalGoals Hier & Daar subsidieregeling.

Shop ’n Style prikkelt jonger