AIESEC Utrecht

AIESEC Utrecht

Initiatiefnemer van AIESEC Utrecht
Begonnen 1995

1 Geen armoede2 Geen honger3 Goede gezondheid en welzijn4 Kwaliteitsonderwijs5 Gendergelijkheid6 Schoon water en sanitair7 Betaalbare en duurzame energie8 Eerlijk werk en economische groei9 Industrie innovatie en infrastructuur10 Ongelijkheid verminderen11 Duurzame steden en gemeenschappen12 Verantwoorde consumptie en productie13 Klimaatactie14 Leven in het water15 Leven op het land16 Vrede, veiligheid en sterke publieke diensten17 Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Over het initiatief

In 1995 is AIESEC Utrecht opgericht om ervoor te zorgen dat nog meer jongeren in Nederland op een AIESEC uitwisseling zouden kunnen. Het grootste product binnen AIESEC Utrecht is het outgoing Global Volunteer programma. Het doel van dit programma is om jongeren naar het buitenland te sturen om daar vrijwillig bij te dragen aan 1 van de Sustainable Development Goals. De SDG's zijn erg belangrijk voor AIESEC, aangezien ze ook een partner zijn van de Verenigde Naties. Door de vrijwilligerswerk projecten die AIESEC Utrecht aanbiedt te linken aan een SDG hoopt AIESEC Utrecht meer awareness te kunnen creeëren bij de Utrechtse student omtrent de SDG's. Voor elke SDG is wel een project te vinden, waardoor er voor iedereen een interessant project te vinden is. Niet alleen tegenover de studenten, maar ook binnen het bestuur van AIESEC Utrecht wordt hier veel aandacht aan besteed, denk hierbij aan volledig vegetarische diners en trainingen over de SDG's. Daarnaast is er dit jaar voor het eerst een Worlds Largest Lesson geweest, een Youth 4 Global Goals project waarbij alle bestuursleden van AIESEC Utrecht langs middelbare scholen gingen om daar les te geven over de SDG's.

“The AIESEC way is to strive for peace and fulfilment of humankind’s potential. We do this by creating opportunities for cross-cultural exchanges”

Over AIESEC Utrecht

AIESEC is een globaal platform voor jeugd over de hele wereld. Het doel van de organisatie is het ontwikkelen van jonge leiders die geven om deze wereld, door middel van culturele uitwisselingen. AIESEC was opgericht in 1948, net na de Tweede Wereldoorlog, door zeven landen. Op dit moment zit het al in 126 landen en is daarmee de grootste NGO die door studenten wordt gerund in de wereld.

image desc