Fair Fashion Festival Utrecht

Fair Fashion Festival Utrecht

Initiatiefnemer van Fair Fashion Festival Utrecht
Begonnen 2013

Over het initiatief

De afgelopen jaren komt de huidige kleding industrie steeds vaker negatief in het nieuws. Slechte arbeidsomstandigheden in de kledingfabrieken in Bangladesh en zwaar vervuilde rivieren door de leerindustrie in India zijn slechts enkele voorbeelden. Helaas is de informatie over welke kleding dan wél eerlijk en duurzaam is, en waar je deze kan kopen schaars en verspreid. Het Fair Fashion Festival biedt een platform voor duurzame merken - fair trade, ecologische en innovatieve merken - die zich hard maken voor een betere en eerlijkere mode- industrie. Tegelijk is het een kennisplatform voor consumenten, waar eerlijke en duurzame alternatieven worden getoond, die betaalbaar en mooi zijn.

Het Fair Fashion Festival is een inspirerende, informatieve en vooral leuke dag. In het programma zitten toegankelijke onderdelen zoals de modeshows, de markt en experiences, daarnaast ook verdiepende onderdelen zoals de masterclasses en workshops.


Het project "Fair Fashion Festival Utrecht" ontving in 2016 en 2017 een bijdrage vanuit de Utrecht4GlobalGoals Hier & Daar subsidieregeling.

Fairtrade en duurzame modeproducten onder de aandacht brengen, waarmee de consument, door te inspireren en het aanreiken van alternatieven, een bewustere keuze kan maken.

Over Fair Fashion Festival Utrecht

image desc