Hof van Cartesius

Hof van Cartesius

Initiatiefnemer van Hof van Cartesius
Begonnen 2015

8 Eerlijk werk en economische groei9 Industrie innovatie en infrastructuur11 Duurzame steden en gemeenschappen12 Verantwoorde consumptie en productie17 Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Over het initiatief

Het Hof van Cartesius biedt groene werkplekken midden in Utrecht en is een proeftuin voor circulair bouwen en ondernemen. Je kunt hier je eigen werkplek afbouwen. Het Hof van Cartesius bestaat telkens uit 3 paviljoens rondom een groene semi-openbare binnentuin. Hierdoor ervaar je de rust van werken in de natuur maar werk je wel midden in Utrecht. Het Hof van Cartesius is gesitueerd naast Station Zuilen in de Vlampijpzone-Werkspoorkwartier. De paviljoens bouwen ze volgens circulaire principes zoals hergebruik, modulair, demonteerbaar, biobased en duurzaam. Hiermee willen ze bewijzen dat circulair bouwen kan en een plek zijn waar circulaire innovaties zichtbaar worden voor iedereen.

In een collectieve buitenruimte kunnen creatieve ondernemers elkaar vinden en versterken.

Over Hof van Cartesius

Het Hof van Cartesius is een initiatief van de zussen Charlotte en Bianca Ernst. Samen met Simone Tenda willen een groene, collectieve werkomgeving creëren voor duurzame ondernemers. Tegelijkertijd vormen de bedrijven samen een katalysator voor de gebiedsontwikkeling van de Vlampijpzone in Utrecht.

image desc