Marnix Academie

Marnix Academie

Initiatiefnemer van Marnix Academie
Begonnen 1 januari 2017

4 Kwaliteitsonderwijs11 Duurzame steden en gemeenschappen

Over het initiatief

De Marnix Academie is sinds 1 januari 2018 officieel lid geworden van het UNESCO-scholennetwerk. De school zet zich steeds meer in voor duurzaamheid en de 17 Global Goals.

De Marnix Academie zet zich al jaren in om op hoog niveau duurzaam en verantwoord bezig te zijn. In het onderwijs en de bedrijfsvoering zijn ‘groen’ en duurzaamheid vanzelfsprekende onderdelen.

Over Marnix Academie

Onze blik is steeds meer verruimd van duurzame ontwikkeling naar wereldburgerschap. Daarom is aansluiting gezocht bij het scholennetwerk van UNESCO. Het netwerk is onderdeel van de Verenigde Naties dat als taak heeft wereldvrede te bevorderen door middel van onderwijs, wetenschap, cultuur en communicatie.

De Marnix Academie in Utrecht is de grootste zelfstandige pabo van Midden-Nederland. Bij ons studeren 1300 bachelorstudenten voor leraar basisonderwijs, en werken 150 medewerkers aan het opleiden van toekomstige leraren en verdere professionalisering van het onderwijs. Dat doen we met kleinschalig, praktijkgericht onderwijs in een ongedwongen en persoonlijke sfeer. Bij de Marnix is het écht zo dat de docenten hun studenten bij naam kennen. Onze docenten weten als geen ander hoe het is om voor de klas te staan, want de meesten hebben hun wortels in het basisonderwijs liggen.