UUMUN

UUMUN

Initiatiefnemer van UUMUN Academy
Begonnen 2016

Over het initiatief

Utrecht University Model United Nations (UUMUN) is een selecte groep van 17 ondernemende en getalenteerde studenten die op twee studenten­conferenties in Cambridge en Harvard de universiteit vertegenwoordigen. Daarnaast organiseert UUMUN lezingen tal van andere maatschappelijk betrokken evenementen. Zo tracht de organisatie een breed publiek te bereiken en de opgedane kennis te verspreiden. Termen die centraal staan in een jaar UUMUN zijn: het ontwikkelen van vaardigheden, speechen, lobbyen, internationale en maatschappelijke betrokkenheid, samenwerking en politieke bewustwording.

UUMUN Academy is een nieuw evenement voor studenten die geïnteresseerd zijn in mondiale vraagstukken, interdisciplinaire verdieping en debat. Het thema van dit evenement is de aanpak van epidemieën in internationale context. Dit onderwerp wordt besproken in een Model United Nations setting; de steeds populairdere wordende simulaties van VN organen waar jongeren met elkaar in debat gaan over belangrijke maatschappelijke en internationale vraagstukken. Meer over UUMUN Academy


Het project "UUMUN Academy" ontving in 2016 een bijdrage vanuit de Utrecht4GlobalGoals Hier & Daar subsidieregeling.

Een evenement voor studenten die geïnteresseerd zijn in mondiale vraagstukken, interdisciplinaire verdieping en debat.

Over UUMUN

Tijdens de UUMUN Academy betrekt de UUMUN-delegatie de deelnemers in een sneltreinvaart in alle aspecten van een MUN-jaar: het trainen van speech- en lobbyvaardigheden, inhoudelijke verdieping, internationale en interculturele samenwerking en het praktisch toepassen van de Engelse taal. Samen met andere Utrechtse (exchange)studenten uit iedere mogelijke studierichting zul je na een set aan trainingen deelnemen aan een Model United Nations sessie.

Website: http://www.uumun.nl/